(+40)262-211.050 / Fax: (+40)262-215.551 office@alaval.ro

Locatie: Dumbrăvița

Client: Unuversal Alloy Corporation

Perioada de executie: 2010-2012

Fabrica de reciclare a deșeurilor tehnologice din aluminiu, prin retopirea acestora în vederea producerii calupurilor pline de aliaj din aluminiu folosite în procesele de extrudare.
Proiectul include:
– circuit răcire de mare putere pentru transformatoarele de curent și cuptoarele de inducție, cât și pentru liniile de transport energie electrică de înaltă frecvență, echipament de răcire ” chiller ”
– circuit de răcire agent termic folosit în procesul de turnare a calupurilor de aluminiu, echipamente de răcire „turn de racire”
– instalație hidraulică executată în întregime cu tubulatura și fitinguri de inox, prin tehnologia sudură îngropată. Grupul hidraulic acționează cilindrul hidraulic care susține instalația de turnare. masa echipamente 24 t.
– instalație hidraulică executată prin tubulatura și fitinguri cu prindere prin șaiba taietoare și racord holender, grupul acționează cuptoarele cu inducție în care se retopesc deseurile de aluminiu. masa echipamente 32 t.
– linii aer comprimat, rezervor aer comprimat 10 mc, rezervor presurizat pentru rezerva apa în vederea asigurării agent tehnologic de răcire în procese de turnare, volum rezervor 25 mc.
– rețele electrice, de medie tensiune, joasă tensiune și comanda, montaj senzori, termocuple, lasere, senzori proximitate, motoare exaustare, motoare acționare cuva degazare etc. lungime totale circute 32 km.
– subturnare mortar necontractibil, în vederea susținerii echipamentelor aflata în mișcare de mare tonaj.